Cel mai popular cocktail pe bază de tequila, Margarita, este nelipsit de pe lista de de băuturi a oricărui bar respectabil din lumea asta. Un mix de tequila, triple-sec, lime şi sare în care raportul dintre cantităţile de tequila şi triple-sec diferă de la reţetă la reţetă. Însă reţeta de margerita e una singură. O băutură excelentă,  recomandată prin definiţie pentru zilele călduroase de vară.

Reţetă: Margarita

margarita

Ingrediente:

  • 50 ml tequila
  • 15 ml triple-sec
  • 30 ml suc de limetă (lămâie verde)
  • 50 grame fulgi de gheaţă
  • sare
  • cupă de şampanie pentru servire

Preparare:

  1. Spălaţi şi răciţi bine o cupă.
  2. Freacţi marginea unei cupe de şampanie cu suc de limetă  şi se treceţi-o prin sare granulată (nu foarte fină dar nici grunjoasă!).
    [note]Granulele de sare trebuie să adere de marginea paharului.[/note]
  3. Amesteca’i într-un shaker tequila, fulgii de gheaţă şi triple-sec-ul.
  4. Turnaţi în cupă băutura, cu atenţie să nu deterioraţi coroana de sare.
  5. Serviţi imediat.
    [important]Băutura trebuie să fie suficient de rece încât să aburească cupa.[/important]
  6. Cupa se ornează cu o felie de limetă.

Timp de pregătire: 5 minute

Porţii: 1

print