Variantă modernă a unui fel clasic marocan, această  tocăniţă din carne de vită – care aduce aminte de ruda sa indiană (Daal Gosht – curry de miel cu linte) – este un fel de mâncare excelent pentru orice zi a săptămânii.

Porţii:
2

Timp de preparare:
1 oră

 

Ingrediente:

 

  • 400 grame carne slabă de vită
  • 2 căni de linte fiartă (sau 2 conserve de 400 de grame)
  • 3 roşii (sau o conservă de 400 grame)
  • 1 ceapă mare
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 linguri rase de chimion
  • 2 linguri rase boia de ardei dulce
  • 1 linguriţă curcuma
  • 1 linguriţă rasă harissa (opţional)
  • 3-4 linguri zeamă de lămâie
  • 1 lingură ghimbir tocat sau 1 linguriţă pudră de ghimbir
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 2 foi de dafin
  • 3 linguri pătrunjel sau coriandru tocat
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Tăiaţi cuburi (îmbucături) potrivite carnea.
  2. Curăţaţi şi tocaţi ceapa şi usturoiul.
  3. Decojiţi roşiile şi tocaţi-le.
  4. Încingeţi uleiul într-o cratiţă sau tigaie adâncă.
  5. Adăugaţi şi rumeniţi carnea de vită.
  6. Adăugaţi 2 căni de apă peste carne şi 1 linguriţă de bicarbonat (pentru frăgezire).
  7. Lăsaţi să fiarbă carnea până scade tot lichidul şi prinde a se rumeni din nou.
  8. Adăugaţi ceapa şi usturoiul şi sotaţi 1 minut.
  9. Adăugaţi chimionul, boiaua de ardei, ghimbirul, curcuma şi harissa şi mai rumeniţi 30-40 de secunde.
  10. Adăugaţi roşiile tocate, foile de dafin, zeama de lămâie şi 1/2 cană de apă.
  11. Fierbeţi 10 minute până când sosul prinde a se lega.
  12. Adăugaţi lintea scursă şi mai lăsaţi pe foc 5 minute.
  13. Adăugaţi verdeaţa (pătrunjelul sau coriandrul) tocată.

Mâncarea de linte cu vită se serveşte fierbinte, împreună cu pâine marocană (o lipie mai groasă).

print

1 comentariu

Comments are closed.