Am spus de multe ori că am găsit reţeta perfectă de maioneză de post. Şi am crezut-o de fiecare dată. Fie că a fost vorba de maioneză din avocado, excelentă din toată punctele de vedere, dar cu un grad de valabilitate redus, pentru că avocado se oxidează foarte repede. La fel am crezut şi despre maioneza făcută din tofu silken (moale), mai proteică dar mai scumpă, Le apreciem în continuare , dar următoarea maioneză de post e chiar mai impresionantă decât predecesoarele sale: pentru că e ieftină (mai ieftină decât o maioneză normală, făcută cu gălbenuş de ou), rapidă şi care are un termen de valabilitate  prelungit (până la 2 săptămâni în frigider). Iar gustul e incredibil, mai ales dacă găsiţi sare neagră de Himalaya. O recomandăm cu tărie, pentru copii, femei însărcinate, persoane alergice la ouă, perioade de post sau stil de viaţă vegan.

Notă: Sarea neagră de Himalaya se găseşte la magazinele cu profil etnic (oriental) şi în cele de tip Plafar. Aquafaba puteţi obţine dintr-un borcan de năut scurs (pe care îl puteţi folosi la un hummus).

Reţetă: Maioneză de post cu aquafaba

maioneza-de-post

Ingrediente:

 • 50 ml aquafaba
 • 200 ml ulei de floarea soarelui
 • 1 linguriţă zeamă de lămâie
 • 1 vârf de cuţit curcuma (pentru culoare, opţional)
 • sare neagră de Hymalaia (normală dacă nu aveţi)

Preparare:

 1. Puneţi aguafaba într-un vas adânc.
 2. Adăugaţi uleiul.
 3. Adăugaţi sare după gust (cam un sfert de linguriţă de sare).
 4. Adăugaţi zeama de lămâie.
 5. Introduceţi blenderul vertical în vas.
 6. Acţionaţi blenderul câteva secunde şi ridicaţi-l încet la suprafaţă, pentru a amesteca ingredientele, dar fără să-l scoateţi de tot.
 7. Gata!

Timp de pregătire: 1 minut

Timp de gătire: 1 minut

Porţii: 4

Variante: puteţi adăuga, după gust, muştar sau usturoi şi doi stropi de oţet.

print

1 comentariu

 1. Este exact ce cautam. Ceva mai simplu si mai bun de atat nu as fi putut gasi. 10 ⭐️.Cu o linhurita de mustar parca e maioneza cu oua. Multumesc frumos pt impartasirea retetei cu noi. O seara minunata.

Comments are closed.