E adevărat că lebedele ar trebui să aibă gâtul mai lung şi mai subţire, eventual chiar să fie ceva mai graţioase. Însă, oricum ar fi, această formulă de prezentare  a clasicelor ouă umplute e net superioară aranjamentelor anterioare. O reţetă care va capta în primul rând curiozitatea copiilor şi le va deschide apetitul pentru bucătărie mai ales că se pot folosi ca materie primă ouăle roşii de la Paşte, o altă bucurie în sine.

Porţii: 10

Timp preparare: 20 minute

Ouă umplute - rățuște

Ingrediente:

 • 5 ouă fierte, tari (fierte 10 minute în apă cu sare)
 • 3 linguri smântână slabă sau iaurt
 • 1 lingură maioneza
 • 30 gr unt
 • 1 ceapă mică
 • 100 gr pate de ficat
 • 2 fire de pătrunjel frunze
 • 1 ardei roşu mic sau un morcov
 • 20 boabe de piper negru
 • sare şi piper

Preparare:
1.
Se toacă foarte fin ceapa şi se sotează în unt până cînd se înmoaie, fără a se prăji.

2. Se taie ouăle fierte în două, pe lungime. Albuşurile se pun deoparte. Gălbenuşurile se mixează/pasează împreună cu pateul de ficat şi ceapa înmuiată în unt. Se sărează şi piperează după gust.

3. Se umplu ouăle cu pasta obţinută mai sus. Restul amestecului se ţine la frigider pentru a se întări puţin.

4.Din amestecul de pate cu gălbenuş de ou se formează zece “capete” pentru lebede de formă circulară.

5. Cea mai complicată parte a acestei reţete, care solicită puţină îndemânare, o reprezintă montarea “lebedelor”. Se rup în două 5 scobitori. Înfigeţi câte o jumătate de scobitoare în fiecare jumătate de ou aşezată cu albuşul în sus. Înfigeţi capul şi decoraţi-l cu câte două boabe de piper pe post de ochi şi o fâşie subţire de ardei/morcov în loc de cioc (vezi foto). Cu ajutorul unei scobitori montaţi-le păsărilor aripi din frunzuliţe de pătrunjel.

6. Maioneza se amestecă bine cu smântăna sau iaurtul şi se întinde pe suprafaţa unui platou de servire. Puneţi lebedele pe marginea platoului şi lăsaţi-le să înoate în voie.

[warning]Ouăle nu se mănâncă în exces şi nu se păstrează pentru o perioadă de timp îndelungată (maxim 3 zile). Femeile însărcinate şi persoanele care au colesterol ridicat ar trebui să le evite.[/warning]

_________________________________________

print

17 Comentarii

 1. eu am facut-o de revelion. Fantastica!!! m-a ajutat filmul foart e mult ca nu prea imi ieseau capetele de ratuste, dar in final au fost fantastice!

 2. si eu stiam reteta asta, dar capetele erau facute din branza framantata. (Daca doriti sa fie mai colorata, adaugati boia de ardei)

Adaugă un comentariu: