O frittata direct din inima roșie și înmiresmată cu busuioc a Italiei. Un mic dejun mustind de gust şi prospeţime.
Porţii: 4
Timp de preparare: 30 minute
- 500 grame de roşii
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi
- 5 ouă
- 20 grame parmezan ras
- 2 linguri frunze de busuioc proaspăt, tocat
- sare şi piper
Preparare:
- [intlink id=”5670″ type=”post”]Decojiţi roşiile[/intlink]. Tăiaţi o roşie rondele (pentru decor) iar restul roşiilor în sferturi. Îndepărtaţi-le seminţele roşiilor tăiate în sferturi şi tăiaţi-le cubuleţe. Tăiaţi usturoiul în feliuţe subţiri.
- Încingeţi uleiul într-o tigaie mare. Sotaţi uşor usturoiul. Adăugaţi roşiile tocate şi acoperiţi tigaia timp de 2 minute până se înmoaie.
- Între timp bateţi ouăle cu puţină sare, piper, parmezanul ras şi frunzele de busuioc tocate.
- Adăugaţi ouăle bătute peste roşii şi amestecaţi uşor.
- Decoraţi cu rondele de roşii, acoperiţi, şi coaceţi frittata la foc mic timp de 10-12 minute.
Frittata cu roşii şi busuioc se serveşte ca atare, eventual cu câteva felii de mozzarella lângă şi o felie de pâine, prăjită şi stropită cu ulei.
[tip]Dacă frittata nu se coace uniform, o puteţi întoarce pe partea cealaltă cu ajutorul unei farfurii. Vezi galeria foto de la [intlink id=”4209″ type=”post”]tortilla[/intlink].[/tip]
Reţeta iese excelent! Poţi încerca în loc de busuioc, mărar, dar nu ambele în aceeaşi Frittata!
chiar asta e reteta pe care am incerca-o si eu ca mi-am adus rosii de la tara. Super buna!!!
No one argues over whose oppression wins the high score, who has a right to exist, or whether my existence is a bad thing. ,
in loc de parmezan ce putem pune?
O branza tare, de oaie. De burduf sau una maturata
Comments are closed.