O reţetă excepţională sosită din exuberanta bucătărie indiană. Bucăţelele din carne de miel, fragede şi suculente după frăgezirea în iaurtul condimentat, se frig iute pe grătar şi se servesc cu sos raita (amestec răcoritor de iaurt cu mentă).

Porţii: 4

Timp de preparare: 40 de minute (plus 2-3 ore la rece)


Ingrediente:

  • 1,4 kilograme pulpă de miel fără os
  • 1 cană de marinată tandoori
  • 12 beţe de frigărui

pentru servire

  • 4 lipii
  • 1 cană de sos raita
  • orez fiert cu şofran

Preparare:

[note]În reţeta originală, aşa după cum spune numele, aceste frigărui se pregătesc în tradiţionalul cuptor de lut indian (tandoor), pe frigărui lungi, din fier, introduse vertical în cuptor.[/note]

  1. Preparaţi marinata.
  2. Curăţaţi pieliţele cărnii de miel şi tăiaţi-o în cubuleţe potrivite, de 2-2,5 cm grosime.
  3. Amestecaţi carnea cu marinata şi introduceţi-o la rece pentru 2 ore.
  4. Înmuiaţi pentru 30 de minute, în apă rece beţele de frigărui (doar dacă folosiţi frigărui de lemn).
  5. Înşiruiţi bucăţelele de carne pe frigărui (4-5 pe fiecare frigăruie).
  6. Ştergeţi carnea de excesul de marinată şi frigeţi-o pe grătar.

Frigăruile de miel tandoori se servesc cu orez, cu lipii sau pâine indiană (chapati, naan, roti) şi sos raita.

print