După masă ne e poftă și de desert și de cafea, nu-i așa? Iată un mod în care le puteți combina pe amândouă, mai degrabă o sugestie de prezentare decât o reţetă propriu zisă. Un desert-băutură răcoros și energizant, de efect după orice prânz, mai cu seamă vara.

Folosiţi o îngheţată de vanilie – simplă sau de bourbon – proaspăt scoasă de le congelator pentru a nu se topi imediat în cafea.

Porții: 2

Timp de preparare: 10 minute

Ingrediente:

  • 100 ml espresso (neîndulcit)
  • 200 gr înghețată de vanilie

Preparare:

  1. Preparați 2 porții de espresso tare. Turnați cafeaua în 2 cupe (gen Martini). Lasați-o un minut la răcorit.
  2. Adăugați înghețata de vanilie peste cafea; folosiți un clește de înghețată pentru a putea doza cantitațile și pentru a obține un aspect frumos.

Se servește imediat, cu adaos de zahăr pentru cei care folosesc zahăr în cafea.

print

1 comentariu

Comments are closed.