O rețetă extraordinar de simplă și de gustoasă din repertoriul bucătăriei italiene. Un escalop de curcan (scallopini di tacchino) într-un sos aromat cu lămâie şi capere care, însă, la fel de bine s-ar putea numi şniţel cu sos sau piccata de curcan. Indiferent de nume, această reţetă va surprinde de fiecare dată.
Porţii: 4
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
- 4 fileuri din piept de curcan (a câte 200 de grame fiecare)
- 2 linguri de capere
- 1 lămâie
- 400 ml supă de pui
- 3 linguri de făină
- 1 lingură de unt
- 3 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- pătrunjel proaspăt tocat
Preparare:
- Pregătiţi fileurile de curcan ca pentru şniţele. Dacă e cazul, bateţi-le uşor cu un ciocan pentru carne.
- Extrageţi sucul de lămâie.
- Amestecaţi făina cu un praf de sare şi puţin piper proaspăt măcinat.
- Treceţi fileurile de curcan prin făină. Scuturaţi-le de excesul de făină.
- Încingeţi uleiul cu untul într-o tigaie adâncă.
- Adăugaţi şi rumeniţi fielurile de carne pe ambele părţi.
- Stingeţi cu supa de pui.
- Adăugaţi caperele şi zeama de lămâie.
- Lăsaţi să fiarbă sosul (aproximativ 10-12 minute), până când carnea este bine pătrunsă. Dacă sosul este prea gros mai adăugaţi apă.
Escalopul de curcan cu lămâie şi capere se serveşte cald, cu garnitură de cartofi cu rozmarin.
[tip]Această reţetă se poate preparara şi cu carne de vită sau pui.[/tip]
Este dincolo de “ceva bun”….Este o nebunie de reteta delicioasa!!!!
Comments are closed.