Una dintre cele mai rafinate curry-uri thailandeze, curry-ul roşu cu carne de raţă (Gaeng phed ped yang, în thailandeză) este o delicatesă aparte, picantă, dulce acrişoară şi aromată, reunind toate caracteristicile acestei bucătării extraordinare. Dacă aveţi ingredientele necesare la îndemână, vă puteţi bucura preparând această reţetă acasă, urmărind instrucţiunile din filmul de mai jos.

Porţii: 1

Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente:

  • 150 grame piept de raţă gătit (fiartă sau friptă)
  • 2 linguri pastă de curry roşu
  • 2 linguri ulei
  • 1 cană lapte de cocos
  • 1/2 cană supă de pui
  • 2 linguri sos de peşte
  • 1 lingură zahăr brun
  • 2 linguri zeamă de limetă
  • 1 lingură frunze de busuioc
  • 1 lingură frunze de kaffir
  • 5 roşii cherry
  • 2 linguri ananas tăiat cubuleţe
  • 10 boabe de struguri albi
  • 1 ardei iute tăiat rondele
  • piper

Preparare:

  1. Tăiaţi pieptul de raţă fâşii.
  2. Tăiaţi ardeiul rondele.
  3. Încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă sau wok.
  4. Adăugaţi pasta de curry roşu şi rumeniţi-o uşor.
  5. Adăugaţi laptele de cocos treptat, amestecând constant.
  6. Stingeţi cu supa de pui.
  7. Adăugaţi carnea de raţă şi fierbeţi la foc iute timp de 6-8 minute.
  8. Adăugaţi ananasul, boabele de struguri şi roşiile.
  9. Adăugaţi frunzele de busuioc și cele de kaffir.
  10. Lăsaţi să mai dea câteva clocote.
  11. Asezonaţi cu sosul de peşte, zeama de lămâie, zahăr şi piper.

Curry-ul roşu cu carne de raţă şi struguri se serveşte fierbinte cu garnitură de orez.

print