Când preparați rețete în care aveți nevoie de roșii fără coajă, apelați la această metodă de decojire. Vă va ușura munca foarte mult, iar roșiile vor rămâne ferme.

  1. Spălați roșiile.
  2. Pregătiți 2 vase: o crăticioară cu apă pe care o puneți la fiert și un vas cu apă rece (eventual, cu niște cuburi de gheață).
  3. Luați câte o roșie pe rând, înfigeți-o într-o furculiță (vezi video) și crestați vârful în patru cu un cuțit (nu foarte adânc, doar cât să tăiați coaja).
  4. Scufundați roșia în apa clocotită (care fierbe). Țineți-o în apa fierbinte 30 secunde – 1 minut.
  5. Scoateți roșia din apa clocotită și băgați-o imediat în apa rece cu gheață. Țineți-o cam 1 minut.
  6. Curățați coaja dinspre vârf (unde ați făcut crestătura).

[tip] Dacă aveți nevoie de multe roșii, puteți folosi vase mai mari și le puteți băga în apa fiartă într-o singură tură. Se scot cu o spumieră și se pun în vasul cu apă rece, apoi se curăță pe rând. [/tip]

print

3 Comentarii

  1. aiureli americane. păcat de ghaţă. dacă am nevoie de roşii decojite, le pun in congelator şi le scot pe cele puse data trecută care, acum, îngheţate, le trec pe sub jet de apă şi se decojesc de la sine.

Comments are closed.