O variantă a creveţilor pil-pil, creveţii picanţi cu dovlecei (camarones con calabacines) sunt un preparat rapid, la tigaie, care însoţeşte cu plăcere un vin bun. Simpli, rapizi, gustoşi – creveți picanţi cu dovlecei.
Vezi aici și rețeta de Creveți în foietaj.
Reţetă: Creveți picanți cu dovlecei
Ingrediente:
- 2 căni creveţi mici, decorticaţi (500 grame)
- 2 dovlecei mici
- 5 căţei de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 liguriţă boia de ardei iute
- 1 lingură rasă boia de ardei dulce (preferabil afumată)
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 2-3 linguri pătrunjel tocat
- sare
- piper
Preparare:
- Curăţaţi şi tocaţi usturoiul.
- Spălaţi dovleceii, tăiaţi-le capetele şi tăiaţi-i în cuburi mărişoare.
- Încingeţi uleiul de măsline într-o tigaie sau cratiţă.
- Adăugaţi dovleceii şi rumeniţi-i uşor.
- Adăugaţi creveţii şi usturoiul şi sotaţi încă 5 minute.
- Adăugaţi boiaua dulce şi cea iute, zeama de lămâie, sare şi piper.
- Acoperiţi şi lăsaţi să se înăbuşe alte 5-7 minute, până când dovleceii sunt pătrunşi.
- Adăugaţi pătrunjelul tocat.
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 15 minute
Porții: 2
Creveţii picanţi cu dovlecei se servesc imediat, cu felii de pâine prăjită.