Carnea ciupercilor fripte la grătar, stropită cu ulei de măsline, lămâie şi verdeaţă, este o delicatesă vegetariană căreia nici un carnivor convins nu i-ar rezista. Încercaţi pentru această reţetă generozitatea ciupercilor pleurotus şi un foc iute are să le păstreze sucurile deosebite.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute

ciupercilagrat03 Ingrediente:

  • 600 de grame de ciuperci pleurotus
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 lingură de pătrunjel tocat
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Încingeți grătarul.
  2. Amestecați într-un castron uleiul de măsline cu usturoiul tocat mare, zeama de lămâie.
  3. Așezați ciupercile pe un fund de lemn, cu lamelele în sus. Sărați și piperați.
  4. Stropiți ciupercile cu jumătate din amestecul din castron și lăsați-le 2-3 minute.
  5. Așezați-le pe grătarul încins. După ce se fac pe o parte, întoarceți-le și stropiți-le din nou cu amestecul de ulei, lămâie și usturoi. Sărați și piperați.
  6. Ciupercile se țin pe gratar până se înmoaie bine și își lasă sucurile. Timpul depinde de mărimea/grosimea ciupercilor și de cât este de încins grătarul (aproximativ 10 – 15 minute).

Ciupercile la grătar se servesc fierbinți, cu pătrunjel proaspăt tocat deasupra.

print