O gustare făcută pentru a fi împărţită cu prietenii, în faţa televizorului, la un meci de fotbal sau un film. Pulpele inferioare de pui, ciocănelele, marinate într-un amestec cu condimente levantine şi rumenite la cuptor aduc aminte ca gust de mult iubita şaormă.

Porţii: 4

Timp de preparare: 45 de minute (plus minim 2 ore pentru marinare)

ciocaneleshaorm10

Ingrediente:

  • 16 ciocănele de pui
  • 400 grame de iaurt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă praf de chili
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 lingură praf de curry
  • 1 lingură rasă de chimion
  • 1 linguriţă rasă boabe de coriandru măcinate
  • 1 linguriţă rasă nucsoara
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Curăţaţi ciocănele de pui. Curăţaţi şi tocaţi usturoiul.
  2. Amestecaţi iaurtul cu uleiul, usturoiul,  zeama de lămâie şi restul condimentelor.
  3. Introduceţi ciocănele în marinată pentru minim 2 ore.
  4. Încingeţi cuptorul la 170 de grade Celsius.
  5. Scoateţi şi scurgeţi-le de marinată. Pregătiţi o tavă cu grătar.
  6. Puneţi un pahar de apă în tavă şi ciocănelele pe grătarul de deasupra.
  7. Introduceţi tava la cuptor pentru 40 de minute.

Ciocănele de pui orientale se servesc fierbinţi, cu sosuri dulci sau picante.
______________________________

print