Simbol al răsfăţului (alături de o cupă de şampanie), căpşunile trase în ciocolată se pot cosuma ca atare, ca o gustare dulce, sau pot decora torturi sofisticate. O reţetă simplă de tot – căpșuni în ciocolată. Se pot folosi și pentru a orna prăjituri sau torturi.

[readalso] Vezi aici și rețeta de: Spumă de căpșuni. [/readalso]

Reţetă: Căpșuni în ciocolată

capsuni-in-ciocolata

Ingrediente:

  • 20 de căpşuni mari, bine coapte
  • 200 grame ciocolată de menaj (minim 52% caco)
  • 1 lingură de ulei

Preparare:

  1. Spălaţi şi ştergeţi bine fructele.
  2. Topiţi ciocolata în bain marie.
  3. Încorporaţi uleiul în ciocolată.
  4. Luaţi ciocolata de pe foc (dar lăsaţi-o deasupra vaporilor).
  5. Treceţi fiecare căpşună prin ciocolată.
  6. Puneţi fructele trase în ciocolată pe o farfurie din ceramică (porţelan), sticlă sau plastic.
  7. Introduceţi la rece pentru 1 oră.

Timp de pregătire: 10 minute + 1 oră la rece

Timp de gătire: 5 minute

Porții: 20 de bucăți

[note] Pentru că ciocolata este caldă, folosiți o furculiță mică de desert pentru a trece căpșunile prin ciocolată. [/note]

Căpşunile în ciocolată se servesc ca tare sau se pot folosi ca decoruri comestibile pentru alte deserturi.

print