Ceva Bun

Vinegretă cu muştar

Cel mai popular dressing francez pentru salată, vinegreta, îşi trage numele de la unul dintre ingredientele sale, oţetul (vinaigre, în franceză), care, alături de ulei, formează baza vinegretei. În esenţă, vinegreta reprezintă o emulsie care reuneşte toate adaosurile care pot da gust unei salate: ulei, oţet, sare, piper, ierburi.

Vinegreta cu muştar este specifică bucătăriei franceze, în special în Paris, unde e nelipsită de pe masa oricărui bistro sau restaurant, dar este la fel de populară şi în Germania.

Porţii: 2

Timp de preparare: 5 minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Amestecaţi într-un vas adânc ceapa cu muştarul şi oţetul.
  2. Adăugaţi treptat uleiul – la temperatura camerei – amestecând la fel ca la maioneză.
  3. Asezonaţi cu sare şi piper.

Vinegreta se adaugă peste salate în etapa finală a preparării lor.

[tip]Dacă vinegreta este prea subţire, se mai adaugă muştar, dacă este prea groasă, se diluează cu 1-2 linguri de apă.[/tip]

[tip]Opţional, la vinegreta cu muştar se mai pot adăuga tarhon – proaspăt sau din oţet – tocat mărunt sau capere tocate.[/tip]

print