Ceva Bun

Tocăniţă de miel cu legume noi

V-aţi plictisit să gătiţi de fiecare dată aceleaşi reţete de Paşte cu carne de miel? Atunci vă recomand să încercaţi această reţetă de tocăniţă din carne de miel cu legume timpurii întâlnită  în mai toate ţările ale căror maluri sunt scăldate de Marea Mediterană, în special sudul Franţei, amestecul de ierburi din această reţetă fiind specific provensal.

Dacă prejudecăţile vă împiedică să puneţi pe masă o tocăniţă în aceaste zile, puteţi să îi spuneţi ratatouille cu carne de miel. Altfel sună!

Porţii: 6

Timp preparare: 2 ore

Ingrediente :

Preparare:
1. Într-o tigaie (de preferinţă teflonată) încingeți 20 grame de unt și 1 lingură ulei de măsline și prăjiți 1 kg carne de miel, curățată de grăsime și tăiată bucăți, până se rumenește. Scoateți carnea și așezați-o într-o tavă de friptură sau într-un vas termorezistent.

2. Adăugați în aceeaşi tigaie 20 grame de unt și căliți cepele tăiate julienne și cățeii de usturoi zdrobiți, până se rumenesc. Adăugați 1 linguriță zahăr și 2 linguri făină și prăjiți-le timp de 1 minut. Stingeți cu concentratul de vită, adăugați 1 lingură de mentă și fierbeți sosul la foc mic timp de 1 minut după ce începe să fiarbă.

3. Turnați sosul peste carnea din tavă, presărați 1/2 linguriță de cimbru, 1 linguriță pătrunjel, 1/2 linguriță rozmarin, 1 foaie de dafin, un praf de sare și piper. Acoperiți vasul cu un capac și dați la cuptorul preîncălzit la 140 de grade, timp de 1 oră.

4. Degresați preparatul dacă este cazul, adăugați cartofii noi mici, curățați de coajă, morcovii, tăiați cuburi mari, acoperiți vasul cu un capac și dați din nou la cuptor timp de 30 de minute. Apoi adăugați roșiile, decojite și tăiate cubulețe, mazărea și 2 linguri mentă tocată, acoperiți și dați din nou la cuptor timp de 15 minute.

Serviți tocănița cu mentă proaspătă, presărată deasupra.

print