Ceva Bun

Supă de vită cu tăieţei

Supa clară de vită cu tăieţei este un adevărat balsam pentru trup şi suflet. Dulceaţa cărnii de vită, fiartă domol,  cu legume, spumită răbdător şi servită cu tăieţei “de casă”, cu ou,  este perfect pusă în evidenţă. Nimic nu o ascunde, nimic nu o poate înlocui.

Porţii: 12

Timp de preparare: 2 1/2 ore

Ingrediente:

Preparare:

  1. Puneţi la fiert, în 8 litri de apă rece, fără sare, rasolul şi pulpa de vită. Carnea trebuie  fiartă, la foc mic, spumind constant, timp de aproximativ 2 ore. Curăţaţi ceapa, ţelina, morcovul şi pătrunjelul.
  2. În ultima parte a procesului de fierbere (cu 30 de minute înainte de a lua vita de pe foc ) se adaugă la fiert boabele de piper, ceapa, morcovul, pătrunjelul şi ţelina (toate întregi).
  3. Când legumele şi carnea sunt fierte se trage oala deoparte şi se lasă să se răcorească.
  4. Strecuraţi supa. Alegeţi carnea şi legumele. Rasolul, boabele de piper şi ceapa nu se folosesc (fie se aruncă, fie folosiți rasolul pentru altceva).
  5. Carnea se taie cuburi cu latura de 1-2 centimetri, morcovii, ţelina şi pătrunjelul cubuleţe sau julienne.
  6. Supa, carnea şi legumele se pun din nou în oală (alta sau aceeaşi, spălată în prealabil), se completează cu apă dacă mai e cazul şi se asezonează cu sare după gust.
  7. Separat, într-o oală cu apă, sare şi o lingură de ulei se fierb tăieţeii pentru servire.

Serviţi supa cu tăieţei şi pătrunjel tocat mărunt deasupra.

[warning]Dacă nu serviţi pe loc, nu adăugaţi tăieţeii în supă decât înainte de servire deoarece vor tulbura supa şi se vor îngroşa. Cel mai bine este să strecuraţi tăieţeii după fierbere, să-i clătiţi uşor şi să-i amestecaţi cu puţin ulei pentru a le preveni lipirea. Adăugaţi tăieţeii reci în supa fierbinte, înainte de servire.[/warning]

[tip] Dacă nu aveți timp să pregătiți tăiețeii de casă, puteți cumpăra tagliatelle proaspete de la supermarket. [/tip]

print