Ceva Bun

Sandviş cu pastramă, brânză şi muştar

Un sandviş de toamnă simplu, care nu are nevoie de o reţetă propriu-zisă ci mai degrabă de ustensile potrivite pentru a-l realiza: un sandwich maker. Ideal alături de murături, rețeta de sandviș cu pastramă este ușor de preparat și se servește alături de castraveţi sau gogoşari muraţi.

[note]Dacă nu aveţi sandwich maker, puteţi improviza: folosiţi tigaia şi un alt vas greu, cu fund plat pentru a presa sandvişul. La jumătatea timpului de preparare întoarceţi sandvişul.[/note]

Vezi aici rețeta de sandviș picant cu omletă. 

Reţetă: Sandviș cu pastramă și cașcaval

Ingrediente:

  • 3 felii de pâine (preferabil neagră)
  • 120 grame pastramă crud uscată de vită
  • 2 felii caşcaval
  • 1 lingură muştar cu boabe
  • 1 lingură unt
  • murături pentru servit

Preparare:

  1. Încălziţi sandwich maker-ul.
  2. Feliaţi subţire pastrama şi caşcavalul.
  3. Ungeţi prima felie de pâine cu unt.
  4. Adăugaţi jumătate din cantitatea de pastramă.
  5. Ungeţi cu muştar felia de pastramă şi adăugaţi o felie de caşcaval.
  6. Ungeţi felia de pâine intermediară (o folosiţi la mijloc) cu unt pe ambele părţi şi adăugaţi-o peste caşcaval.
  7. Procedaţi la fel cu restul de şuncă, muştar, caşcaval.
  8. “Închideţi” cu ultima felie de pâine unsă cu unt.
  9. Introduceţi sandvişul în sandvwich maker (sau folosiţi alternativa din introducere) pentru 5-6 minute până când brânza prinde a se topi.
  10. Sandvişul cu pastramă, brânză şi muştar se serveşte fierbinte, cu murături.

 

Timp de pregătire: 5 minute

Timp de gătire: 5 minute

Porții: 1

print