Ceva Bun

Risotto cu bacon şi smântână

Un risotto foarte gustos ale cărui arome de smântână, bacon, parmezan şi nucşoară aduc aminte de gustul spaghetelor carbonara. Savuraţi acest clasic italian uşor de realizat urmând indicaţiile din film.

[note]Această reţetă se găteşte în mod tradiţional folosind pancetta şi jambon.[/note]

Porţii: 4

Timp de preparare: 45 de minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Curăţaţi şi tocaţi ceapa.
  2. Tăiaţi baconul cubuleţe.
  3. Topiţi untul într-o tigaie adâncă.
  4. Adăugaţi şi rumeniţi baconul şi ceapa.
  5. După ce ceapa a devenit translucidă, adăugaţi orezul şi amestecaţi până devine sticlos.
  6. Stingeţi cu vinul alb.
  7. Încorporaţi treptat supa de pui călduţă.
  8. Fierbeţi orezul la foc mediu pe mic până când toată supa este absorbită.
  9. Adăugaţi nucşoara măcinată.
  10. Încorporaţi smântâna şi parmezanul ras.
  11. Asezonaţi cu sare şi piper şi luaţi vasul de pe foc.

Risotto cu bacon şi parmezan se serveşte fierbinte.

print