Ceva Bun

Pulpă de miel împănată în stil italian

O adevărată reţetă italiană este, de regulă, simplă. Atât de simplă încât o poţi scrie pe spatele unei cărţi de vizită, cu tot cu recomandarea pentru vin. Pulpa de miel, cu cele 3-4 ingrediente care o înconjoară, nu poate face excepţie de la această regulă.

Porţii: 6-8 porţii

Timp de preparare: 2 1/2 ore (plus 4 pentru marinare)

Ingrediente:

Preparare:

[note]Pentru această reţetă aveţi nevoie de o tavă cu grătar. Dacă nu aveţi o tavă cu grătar, folosiţi tava cuptorului poziţionată sub grătarul acestuia.[/note]

  1. Spălaţi şi curăţaţi pulpa de pieliţe şi excesul de grăsime. Ştergeţi-o cu un prosop uscat. Curăţaţi şi tăiaţi în patru, pe lungime, căţeii de usturoi. Extrageţi sucul din lămâie.
  2. Înţepaţi, cu ajutorul unui cuţit, pulpa de miel în 12-14 locuri.
  3. Introduceţi în fiecare înţepătură câte o bucată de usturoi înfăşurată într-un fileu de anşoa şi o crenguţă de rozmarin.
  4. Săraţi şi piperaţi pulpa, stopiţi-o cu ulei de măsline şi zeama de lămâie, înfăşuraţi-o în folie alimentară şi daţi-o la rece pentru minim 4 ore.
  5. Încingeţi cuptorul la 160 de grade.
  6. Poziţionaţi pulpa de miel pe grătar, stropiţi-o cu marinata şi turnaţi paharul de vin în tavă.
  7. Introduceţi pulpa la cuptor pentru 2 ore, stropind-o din când în când cu sucul din tavă, până se rumenește bine și se pătrunde.

Pulpa de miel merge cel mai bine cu legume sau cartofi cu rozmarin la cuptor, alături de o salată.


____________________________________________
print