Ceva Bun

Midii à la marinara

Unul dintre cele mai populare sosuri italiene, marinara, îşi trage numele şi faima din porturile din sudul Italiei. Amestec simplu de ingrediente proaspete, de bază, sosul marinara se poate combina în fel şi chip cu carne, peşte şi fructe de mare, ciuperci şamd.

Midiile în sos marinara sunt o combinaţie clasică şi se pot consuma ca atare sau cu paste.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30

Ingrediente:

opţional

Preparare:

  1. Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l rondele.
  2. Tocaţi busuiocul şi pătrunjelul.
  3. Încingeţi uleiul într-o tigaie sau  cratiţă.
  4. Rumeniţi uşor usturoiul.
  5. Adăugaţi roşiile zdrobite, vinul, sare şi puţin piper.
  6. Fierbeţi sosul timp de 20 de minute.
  7. Adăugaţi midiile, ceapa verde tăiată rondele şi busuiocul.
  8. Mai fierbeţi 5 minute.
  9. Adăugaţi pătrunjelul verde tocat şi serviţi.

Midiile în sos marinara se servesc fierbinţi, ca atare, cu pâine prăjită, sau amestecate cu paste şi pudrate cu parmezan.

print