Ceva Bun

Mazăre cu piept de curcan

Pieptul de curcan e departe de imaginea suculentă și atot-promovantă a curcanului întreg pus pe masă de Thanksgiving Day, așa cum îl vedem atât de des în filme. E tare, aproape ațos, cu o textură aspră. În fond, pieptul de curcan, la fel ca și în cazul altor păsări mari (struțul) se pretează a fi bine bătut, împachetat și servit ca șnitel sau cordon bleu. Dulceața mazării fierte în sos de roșii pigmentat cu mărar dă o nouă dimensiune acestei cărni speciale într-o mâncare simplă, dar gustoasă, care ne aduce aminte de mâncarea ca la mama acasă.

Porții: 5 porții

Timp de prepare: 1 oră

Ingrediente:

Preparare:

  1. Tăiați pieptul de curcan cubulețe potrivit de mari (aprox 2 cm).
  2. Curățați și tocați ceapa mărunt. Ardeii se curăță de cotor și semințe, și se taie în cuburi potrivit de mari.
  3. Se încinge uleiul într-o cratiță adâncă. Se pune la prăjit pieptul de curcan; se lasă până scade zeama lăsată și până se rumenește uniform pe toate părțile.
  4. Se adaugă ceapa și ardeiul gras în cratiță.
  5. Se adaugă boiaua și chimenul și se amestecă pentru omogenizare.
  6. Se stinge totul cu supa de pui (călduță). Se lasă să fiarbă la foc potrivit 20 de minute (cu capac).
  7. După cele 20 de minute, când pieptul de curcat a fiert pe jumătate, se adaugă mazărea congelată, pasta de tomate și conserva de roșii. Se lasă la fiert încă 20 de minute, tot la foc mic, cu capac.
  8. Cu 5 minute înainte de a lua mâncarea de pe foc, după ce carnea și mazărea au fiert, se adaugă mărarul tocat mărunt și se asezonează cu sare și piper.

Se servește caldă, cu salată de murături și pâine proaspătă.

[tip]Puteți folosi mazăre din conservă, dar atunci o adăugați doar în partea finală a preparării, cu 5 minute înainte de lua mâncarea de pe foc. Zeama din conservă se scurge, iar mazărea se clătește înainte de a se adauga în în cratiță. [/tip]

print