Ceva Bun

Friptura din ciolan fiert în zeamă de varză

O friptură extraordinară de inspirație germană, rasolul de porc, fiert înăbuşit în zeamă de varză (moare) până prinde a plezni de mulţumire şi fript pe îndelete până la rumenirea şoricului,  este o mâncare zdravănă, de iarnă. Merge de minune alături de o varză acră călită.

Porţii: 3-6

Timp de preparare: 3 ore

 

Ingrediente:

Preparare:

  1. Puneţi rasoalele, curăţate bine, la fiert împreună cu zeama de varză şi restul ingredientelor, într-un vas acoperit.
  2. Fierbeţi la foc mic timp de 90 de minute.
  3. Încingeţi cuptorul la 170 de grade Celsius.
  4. Scoateţi rasoalele din zeama în care au fiert şi puneţi-le într-o tavă, fără capac.
  5. Introduceţi tava la cuptor pentru alte 90 de minute, până se rumeneşte frumos carnea.

Ciolanul fiert în zeamă de varză şi fript la cuptor se serveşte cu garnitură de varză călită, cartofi fierţi sau orez.

print