Ceva Bun

Friptură de vită cu rozmarin, usturoi şi lămâie

O friptură de vită simplă, care scoate  în evidenţă calitatea părţilor de carne mai ieftine. Rasolul de vită, numit şi rasol alb, folosit mai mult pentru tocănuri şi alte fierturi, se pretează de minune acestei fripturi înăbuşite în stil italian.

Porţii: 6

Timp de preparare: 140 minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 165 de grade Celsius (temperatură medie spre mică)
  2. Spălaţi şi ştergeţi carnea cu un şervet.
  3. Săraţi şi piperaţi carnea.
  4. Puneţi crenguţele de rozmarin pe părţile laterale ale bucăţii de carne şi legaţi cu sfoară. (vezi foto)
  5. Încingeţi uleiul şi două linguri de unt într-o tigaie.
  6. Frigeţi carnea, la foc iute, pe toate părţile, pentru a obţine o culoare frumoasă. În această fază, carnea nu se va găti integral.
  7. Puneţi carnea într-o tavă cu capac (sau pe care o puteţi acoperi cu folie de aluminiu) şi presăraţi peste fulgi de ardei iute.
  8. Turnaţi amestecul de ulei şi unt în tavă şi adăugaţi restul de unt.
  9. Adăugaţi o cană de apă, căţeii de usturoi şi lămâia spălată şi tăiată pe lungime în 4 felii.
  10. Acoperiţi tava şi introduceţi la cuptor pentru aproximativ 2 ore.

Friptura de vită cu rozmarin, usturoi şi lămâie se serveşte atât caldă cât şi rece, în sandvişuri.

print