Ceva Bun

Friptură de miel cu sos de vin roşu

O friptură care respiră bucătărie italiană prin toţi porii. Carnea de miel, friptă înăbuşit îndelung, aromată simplu cu usturoi, servită cu un sos de vin roşu şi garnitură de cartofi cu rozmarin, se pretează pentru o masă festivă sau duminicală.

O friptură de miel uşor de realizat, recomandabilă şi celor mai ne-experimentaţi în ale bucătăritului.

Porţii: 4-5

Timp de preparare:

Ingrediente:

Pentru servire

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 170 de grade.
  2. Curăţaţi pulpa de miel de pieliţe şi ştergeţi-o cu un prosop de hârtie.
  3. Curăţaţi usturoiul.
  4. Cu un cuţit ascuţit faceţi câteva incizii adânci în pulpa de miel şi introduceţi usturoi în inciziile create.
    [warning]Nu exageraţi cu tăieturile. Cu cât mai multe tăieturi cu atât mai multe locuri prin care carnea îţi poate pierde suculenţa.[/warning]
  5. Ungeţi pulpa de miel cu ulei de măsline şi presăraţi-o cu sare, piper şi rozmarin.
  6. Puneţi pulpa de miel într-o tavă şi acoperiţi-o cu o folie de aluminiu etanş.
  7. Introduceţi pulpa de miel la cuptor pentru 2 ore.
  8. După 2 ore, scoateţi folia de pe carne, creşteţi temperatura la 200 de grade şi introduceţi tava descoperită la cuptor pentru alte 10-15 minute pentru a permite cărnii să se rumenească.
  9. Scoateţi carnea de la cuptor şi lăsaţi-o 15-20 de minute înainte de a o tăia.

Serviţi friptura feliată, cu sos de vin roşu, cartofi cu rozmarin la cuptor şi salată.

[tip]Pentru o aromă rafinată, introduceţi un pumn de stafide în etapa finală a preparării sosului.[/tip]


_____________________________
print