Ceva Bun

Curry de porc

Curry-ul din carne de porc, puternic aromat şi picant, este o raritate în bucătăria indiană şi este specific regiunii Kerala din sud-vestul Indiei. O reţetă etnică adaptată bucătăriilor moderne.

Porţii: 4

Timp de preparare: 90 minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Tăiaţi carnea în cuburi.
  2. Încingeţi 2 linguri de ulei într-un vas adânc (wok sau cratiţă).
  3. Adăugaţi şi rumeniţi carnea.
  4. Adăugaţi apă până să acopere carnea cu două degete de lichid.
  5. Adăugaţi bicarbonatul.
  6. Fierbeţi la foc mic până când tot lichidul scade şi carnea s-a pătruns (aproximativ 40-45 de minute).
  7. Până când fierbe carnea curăţaţi şi tocaţi ceapa, usturoiul şi ghimbirul.
  8. Decojiţi roşiile şi tocaţi-le.
  9. Pisaţi toate condimentele (coriandru, cuişoare, cardamom, fulgii de ardei iute, boabele de piper şi chimionul), mai puţin rulourile de scorţişoară, într-un mojar cu pistil sau măcinătoare electrică (robot, maşină de măcinat, etc.).
  10. După ce lichidul de pe carne s-a evaporat, adăugaţi restul de ulei, ceapa, usturoiul şi ghimbirul şi sotaţi 30 de secunde.
  11. Adăugaţi condimentele măcinate, tumericul şi mai sotaţi 1 minut.
  12. Adăugaţi roşiile, supa de pui, rulourile de scorţişoară, frunzele de curry sau lămâi, sosul de soia, oţetul şi zahărul.
  13. Fierbeţi până când sosul scade şi se leagă (aproximativ 10-15 minute).
  14. Asezonaţi cu sare după gust şi corectaţi, cu zahăr/oţet dulceaţa şi acciditatea mâncării.

Curry de porc se serveşte fierbinte cu orez basmati fiert sau lipii indiene (naan) stropite cu unt.

print