Ceva Bun

Crap cu legume la cuptor

Crapul, porcul de apă al românului, cunoaște multe feluri de a se preface în ceva bun. Dar parcă niciunul nu e atât de la îndemână și de la sine înțeles, dincolo de saramura de crap, ca această întrunire cu legume la cuptor.

Porții: 4

Timp de preparare: 60 minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Eviscerați și curățați de solzi crapul. Dacă este mare, crestați-l în 4-5 locuri pe diagonală, pe ambele părți. Sărați și piperați peștele; puneți-l deoparte.
    [note] Nu crestați peștele foarte adânc pentru că se va desface la cuptor. [/note]
  2. Încingeți cuptorul la 190°.
  3. Spălați și curățați legumele: decojiți ceapa și usturoiul, scoateți cotorul și semințele ardeilor, curățați morcovii.
  4. Tăiați ceapa, ardeii, dovleceii și morcovii rondele grosuțe. Tăiați roșiile în felii mari. Zdrobiți usturoiul cu latul cuțitului.
  5. Într-o tavă încăpătoare unsă cu ulei, așezați peștele în mijloc și legumele de jur împrejur.
  6. Băgați 1 cățel de usturoi și o foie de dafin în burta peștelui, iar restul se presară peste legume.
  7. Dizolvați pasta de tomate în supa de pui și turnați amestecul în tavă.
  8. Adăugați zeama de lămâie, sare și piper peste legume.
  9. Acoperiți tava cu folie de aluminiu și bagați-o la cuptor timp de 15 minute.
  10. După 15 minute, scoateți folia de pe tavă, reduceți temperatura cuptorului la 170° și mai lăsați peștele 20-25 minute la cuptor. Legumele trebuie să fie bine făcute, iar carnea pătrunsă.

Crapul se servește cu legumele din tavă, presărat cu verdeață proaspătă tocată. Opțional, puteți servi cu garnitură de cartofi nature.

[tip] Zeama de lămâie poate fi înlocuită cu 1 pahar de vin alb sec. [/tip]

[warning] Atenție când îndepărtați folia de pe tavă. Scoateți tava din cuptor și fiți atenți la aburii din tavă. [/warning]

print