Ceva Bun

Cod în sos de ciuperci

Una dintre cele mai răspândite reţete care au la bază peştele, codul în sos de ciuperci (cu sau fără lămâie şi/sau vin) se găteşte simplu pentru a da satisfacţii majore de fiecare dată. Bun pentru fiecare zi a săptămânii, ideal şi pentru mese festive.

Porţii: 2

Timp de preparare: 45 de minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Verificaţi bucăţile de peşte de eventualele resturi de oase.
  2. Ştergeţi peştele cu şerveţele de hârtie pentru a îndepărta apa.
  3. Treceţi peştele prin făină amestecată cu sare şi puţin piper alb.
  4. Încingeţi jumătate din cantitatea de unt şi ulei într-o tigaie.
  5. Rumeniţi peştele pe ambele părţi. Întoarceţi peştele cu grijă să nu îl rupeţi.
  6. Scoateţi peştele şi pătraţi-l la cald.
  7. Îndepărtaţi eventualele resturi de peşte din tigaie.
  8. Adăugaţi peste grăsimea din tigaie retul de ulei.
  9. Rumeniţi ciupercile timp de 3-4 minute.
  10. Adăugaţi supa şi lăsaţi să fiarbă până când ciupercile sunt aproape pătrunse.
  11. Adăugaţi zeama de lămâie şi smântâna dulce, mişcând uşor tigaia pentru a se omogeniza.
  12. Adăugaţi restul de unt (1 lingură) şi amestecaţi.
  13. Asezonaţi cu sare şi piper.

Codul în sos de ciuperci se serveşte imediat cu garnituri pe bază de spanac, cartofi, conopidă sau orez.

print