Ceva Bun

Castraveţi muraţi de vară

O reţetă de vară,  menită să utilizeze castraveţii ce se pregătesc să dea în copt şi să domolească pofta de murături. Aşadar, o reţetă de murături “instant”, gata într-o săptămână, pentru a vă bucura mai repede de aceşti castraveţi muraţi-cruzi.

Porţii: 2,5 kilograme

Timp de preparare: 40 de minute (plus 1 săptămână)

Ingrediente:

Preparare:

  1. Spălaţi bine un borcan de 5 litri şi clătiţi-l cu apă rece.
  2. Spălaţi verdeţurile.
  3. Curăţaţi hreanul şi usturoiul.
  4. Spălaţi cu apă rece castraveţii şi îndepărtaţi-le eventualele flori uscate de la capete.
  5. Puneţi la fiert 2,5 litri de apă cu 5 linguri de sare.
  6. Formaţi un “pat” din tulpini de mărar, leuştean sau ţelină pe fundul borcanului.
  7. “Stivuiţi” castraveţii cât mai apropiaţi unul de altul în borcan.
  8. Îndesaţi tulpinile de verdeţuri şi hreanul tăiat pe lungime printre castraveţi.
  9. Adăugaţi peste castraveţi foile de dafin, usturoiul şi boabele de piper şi muştar.
  10. Când apa dă în clocot şi sarea s-a topit, turnaţi-o peste castraveţi în borcan.
  11. Închideţi borcanul imediat cu folie (şi legaţi cu sfoară) sau capac, etanş.
  12. Depozitaţi borcanul, după ce s-a răcit, în cămară, pentru cel puţin o săptămână.

[tip]Dacă doriţi să grăbiţi procesul de murare, lăsaţi borcanul într-un loc însorit (ex. în geam)[/tip]

[note]Zeama din borcan se va tulbura, în mod natural, în timpul procesului de murare.[/note]

print