Ceva Bun

Brioşe cu ciocolată

O reţetă de brioşe simplă şi rapidă, fără ouă şi bătăi de cap, venită tocmai din sertarul cu reţete al celor de la Cordon Bleu, reputatul institut gastronomic parizian. Pregătiţi-le pentru micul dejun sau ca gustare, alături de o ceaşcă de ceai, cafea sau cacao.

Porții: 12

Timp de preparare: 35 minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 ° Celsius.
  2. Pregătiți formele de brioșe (de silicon, tavă teflonată, de unică folosință etc) și tapetați-le cu unt. Vor ieși 12 brioșe.
  3. Într-un castron adânc, amestecați făina cu cacao, zahărul, praful de copt și un vârf de cuțit de sare.
  4. Într-un alt vas, amestecați laptele cu untul topit și esența de vanilie.
    [tip] Laptele trebuie să fie la temperatura camerei. [/tip]
  5. Adăugați amestecul de lapte în castronul cu amestecul de făină și amestecați până de omogenizează tot lichidul. Nu amestecați în exces.
  6. Adăugați fulgii de ciocolată și amestecați de câteva ori.
    [tip] Dacă nu aveți fulgi de ciocolată, puteți să radeți prin răzătoarea mare o bucată de ciocolată brută (de menaj). [/tip]
  7. Turnați coca în formele de brioșe, umplând doar 3 sferturi din fiecare cupă.
  8. Băgați brioșele la cuptor și coaceți-le 20-25 de minute. Verificați cu o scobitoare dacă sunt coapte bine înainte de a le scoate din cuptor.
  9. Scoateți brioșele din forme și lăsați-le la răcorit.

Brioșele cu ciocolată se pot servi calde sau reci.

[warning]Dacă aveţi un cuptor electric, cu ventilaţie, opriţi funcţia de ventilare pentru a nu deforma brioşele în timpul procesului de coacere. [/warning]

_________________________________

print