Ceva Bun

Aripioare în stil chinezesc

Crocante în exterior şi moi în interior, dulci aromate şi moderat picante, aripioarele de pui la wok sunt o gustare remarcabilă ce păstrează toate caracteristicile bucătăriei chinezeşti. Un succes garantat pentru musafirii dumeavoastră.

Porţii: 4-6

Timp de preparare: 1 oră

Ingrediente:

Preparare:

  1. Defaceţi aripile, pe articulaţie, în “degeţele” (vezi foto).
  2. Faceţi o marinată din 1 lingură de oţet, 1 de zahăr, 1 de amidon, 1 de ulei de susan şi 2 de sos de soia.
  3. Turnaţi marinata peste carnea de pui, amestecaţi bine şi daţi carnea la rece pentru 30 de minute.
  4. Faceţi un sos din restul de zahăr, amidon, oţet, ulei de susan, supa de pui şi sos de soia.
    [warning]Gustaţi supa. Dacă e sărată, folosiţi doar jumătate de cană de supă şi jumătate de apă. Nu uitaţi că şi sosul de soia e sărat.[/warning]
  5. Curăţaţi usturoiul şi ghimbirul.
  6. Tăiaţi usturoiul, ghimbirul şi ardeiul iute mărunt sau rondele.
  7. Încingeţi 2 căni de ulei într-un wok sau tigaie adâncă.
  8. Prăjiţi aripioarele la foc mic.
  9. Scoateţi aripile de pui şi lăsaţi-le la scurs.
  10. Lăsaţi doar 2-3 linguri de ulei în wok.
  11. Adăugaţi şi rumeniţi la foc iute ghimbirul, ardeiul iute şi usturoiul.
  12. Stingeţi cu sosul.
  13. Fierbeţi sosul până se îngroaşă.
  14. Adăugaţi aripioarele de pui şi amestecaţi bine pentru a se acoperi bine cu sos.
  15. Scoateţi aripioarele de pui pe un platou şi presăraţi cu seminţe de susan.

Aripioarele de pui în stil chinezesc se servesc fierbinţi, ca gustare sau fel principal, cu sau fără garnitură.

print