O apariţie surprinzătoare pe grătar, varza se transformă miraculos într-o legumă foarte agreabilă, cu un gust excelent. O specialitate bulgărească, pe cât de inedită, pe atât de gustoasă. Serviţi-o ca atare sau ca garnitură, singură sau alături de alte legume, pentru cărnuri gătite la grătar.
Porţii: 4
Timp de preparare: 20 minute
Ingrediente:
- 2 verze mici şi îndesate
- 5-6 căţei de usturoi
- 8 linguri de ulei
- sare
- piper
Preparare:
- Îndepărtaţi foile exterioare ale căpăţânilor de varză.
- Tăiaţi varza în felii groase de maxim 2 degete.
- Ungeţi feliile de varză cu ulei şi frigeţi-le pe plită / grătar 2-3 minute pe fiecare parte, până când se înmoaie uşor.
- Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
- Amestecaţi usturoiul cu restul de ulei.
- Stropiţi feliile de varză fripte cu amestecul de usturoi şi ulei.
- Asezonaţi cu sare şi piper.
- Lăsaţi varza să se pătrundă cu aroma usturoiului 15-20 de minute.
Varza friptă la grătar se serveşte fierbinte, la temperatura camerei sau rece.
[tip] Puteţi amesteca varza cu alte legume la grătar: roşii, ardei gras şi/sau iute, dovlecei, vinete, ceapă, etc. [/tip]
[tip]Opţional, puteţi stropi varza pe grătar şi cu 2-4 linguri de oţet balsamic pentru un gust deosebit.[/tip]
Neaparat am sa incerc varza asta la gratar! Este o leguma pe care eu o consum frecvent in stare proaspata, murata sau fiarta. Mi se pare, desi simpla, inedita putin, dar curiozitatea de a mai gasi o modalitate de preparare este mare. Asa mi s-a intamplat si cu porumbul in lapte fiert si apoi copt si consumat cu sos de usturoi pe deasupra(usturoi, ulei de masline, apa si patrunjel verde tocat).
@Elena, vaza la gratar e cu adevarat surprinzatoare. Merita incercata!
Comments are closed.