O apariţie surprinzătoare pe grătar, varza se transformă miraculos într-o legumă foarte agreabilă, cu un gust excelent. O specialitate bulgărească, pe cât de inedită, pe atât de gustoasă. Serviţi-o ca atare sau ca garnitură, singură sau alături de alte legume, pentru cărnuri gătite la grătar.

Porţii: 4

Timp de preparare: 20 minute

Ingrediente:

  • 2 verze mici şi îndesate
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 8 linguri de ulei
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Îndepărtaţi foile exterioare ale căpăţânilor de varză.
  2. Tăiaţi varza în felii groase de maxim 2 degete.
  3. Ungeţi feliile de varză cu ulei şi frigeţi-le pe plită / grătar 2-3 minute pe fiecare parte, până când se înmoaie uşor.
  4. Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
  5. Amestecaţi usturoiul cu restul de ulei.
  6. Stropiţi feliile de varză fripte cu amestecul de usturoi şi ulei.
  7. Asezonaţi cu sare şi piper.
  8. Lăsaţi varza să se pătrundă cu aroma usturoiului 15-20 de minute.

Varza friptă la grătar se serveşte fierbinte, la temperatura camerei sau rece.

[tip] Puteţi amesteca varza cu alte legume la grătar: roşii, ardei gras şi/sau iute, dovlecei, vinete, ceapă, etc. [/tip]

[tip]Opţional, puteţi stropi varza pe grătar şi cu 2-4 linguri de oţet balsamic pentru un gust deosebit.[/tip]

print

2 Comentarii

  1. Neaparat am sa incerc varza asta la gratar! Este o leguma pe care eu o consum frecvent in stare proaspata, murata sau fiarta. Mi se pare, desi simpla, inedita putin, dar curiozitatea de a mai gasi o modalitate de preparare este mare. Asa mi s-a intamplat si cu porumbul in lapte fiert si apoi copt si consumat cu sos de usturoi pe deasupra(usturoi, ulei de masline, apa si patrunjel verde tocat).

Comments are closed.