O reţetă simplă şi savuroasă, tortellini umpluţi cu prosciutto şi serviţi cu bacon (speck), unt şi salvie (Tortellini con burro e salvia) au o savoare aparte. Simplu de preparat, această reţetă este remarcabilă atunci când e gătită cu paste proaspete.
Porţii: 2
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente:
- 300 grame tortellini cu prosciutto
- 180 grame bacon (sau speck)
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de frunze de salvie tocate mare
- piper negru măcinat
- 2 linguri de parmezan ras
Preparare:
- Fierbeţi pastele timp de 10 minute, în apă cu sare.
- Tăiaţi bacon-ul cubuleţe.
- Topiţi untul într-o tigaie.
- Adăugaţi şi rumeniţi uşor baconul.
- Adăugaţi salvia, amestecaţi timp de 30 de secunde şi luaţi tigaia de pe foc.
- Strecuraţi pastele şi amestecaţi-le cât sunt încă fierbinţi cu sosul din tigaie.
- Presăraţi cu piper negru proaspăt măcinat.
Tortellini cu bacon şi salvie se servesc fierbinţi, presăraţi cu parmezan.
tortellini cu prosciutto- adica sunt gata facuti se gasesc in magazine sau trebuie sa ii facem noi ?
@erin, da, sunt paste gata umplute care se gasesc in magazine la raionul de paste uscate sau la vitrinele frigorifice ca paste proaspete in supermarketuri
Speck nu e tot aia cu bacon. Scuzati intromisiunea, dar nu e deloc acelasi lucru.
@aphextwinz, asa e, speck-ul si bacon-ul nu sunt sinonime, dar baconul e cel mai apropiat inclocuitor al acestei specialitati tiroleze.
Am scris si dincolo, voi sunteti de vina, trebuie sa cercetez la fata locului, o iau de la Cortina in jos 🙂
Mi-a mai zis cineva o treaba, cica daca faci cu tortellini cu prosciutto nu mai e nevoie sa pui carne si la sos. Asa am auzit, asa dau si eu mai departe, sanatate si sa ne auzim numai cu bine.
Comments are closed.