O supă de iarnă deosebită. Densă şi cremoasă, alternând notele proaspete ale spanacului cu cele picante ale brânzei cu mucegai albastru, această supă – servită foarte fierbinte – se transformă într-un balsam pentru suflet.

Încercaţi-o ca pe o alternativă rapidă la clasicele supe de toamnă-iarnă şi nu veţi regreta.

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 de minute

supa crema de spanac cu gorgonzola Ingrediente:

  • 50 grame de unt
  • 1 ceapă mică
  • 50 grame făină (2 linguri)
  • 1 litru supă de pui
  • 400 ml lapte
  • 100 grame gorgonzola sau altă brânză cu mucegai albastru
  • 250 grame spanac congelat
  • 100 ml smântână grasă
  • 1/2 linguriţă chimen măcinat (opţional)
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Curăţaţi şi tocaţi ceapa mărunt. Sfărâmaţi brânza.
  2. Topiţi untul într-o cratiţă adâncă.
  3. Adăugaţi ceapa şi sotaţi-o timp de 3 minute la foc mic.
  4. Adăugaţi făina şi rumeniţi-o uşor.
  5. Adăugaţi supa şi amestecaţi bine.
  6. După ce începe să fiarbă, adăugaţi laptele şi fierbeţi 5 minute la foc mic.
  7. Adăugaţi brânza, chimenul şi spanacul şi mai fierbeţi 3 minute.
  8. Adăugaţi smântâna, sare şi piper.
  9. Luaţi cratiţa de pe foc şi lăsaţi supa să se răcorească puţin.
  10. Pasaţi conţinutul într-un mixer sau blender.

Supa cremă de spanac cu gorgonzola se serveşte fierbinte, reîncălzită după pasare, cu chifle sau  crutoane.

[tip]Opţional, puteţi presăra peste supă cubuleţe de bacon prăjit.[/tip]

print

2 Comentarii

  1. O reteta minunata!!! Va multumim din suflet ca ne-ati impartasit-o!!! Eu am facut acum recent si varianta din spanac proaspat si am adaugat si leurda. A iesit minunat!!!

Comments are closed.