Supele şi în general mâncărurile pe bază de porumb sunt parte integrantă a culturii culinare a nativilor americani. Chiar şi astăzi, pe continentul nord şi sud american porumbul se bucură de o popularitate constantă. Supa cremă de porumb este o rafinare a unei fierturi simple şi săţioase. O reţetă care surprinde prin gust şi consistenţă.

Porţii: 6-8

Timp de preparare: 1 oră

Ingrediente:

  • 3 căni de porumb, proaspăt ras de pe cocean cu cuţitul (sau 2 conserve de 400 ml)
  • 2 cartofi mari
  • 1 ceapă
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingură rasă praf de curry
  • 1/2 linguriţă nucsoara măcinată
  • 2 litri supă de legume
  • 500 ml smântână dulce
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

pentru servire

  • 6 linguriţe ulei de dovleac (opţional)
  • 2 cepe
  • ulei pentru prăjit
  • crutoane sau biscuiţi crackers

Preparare:

  1. Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mare.
  2. Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i cuburi.
  3. Încingeţi untul într-o oală.
  4. Adăugaţi şi sotaţi ceapa 1 minut.
  5. Adăugaţi cartofii, porumbul, nucșoara şi praful de curry.
  6. Stingeţi cu supa de legume.
  7. Fierbeţi 40 de minute până când cartofii sunt bine fierţi.
  8. Pasaţi supa în blender şi adăugaţi smântâna dulce.
  9. Asezonaţi cu sare şi piper.
  10. Pentru servire: curăţaţi cele două cepe, tăiaţi-le peştişori şi prăjiţi-le bine (fără să le ardeţi, la foc mediu).

Supa cremă de porumb se serveşte cu ceapă prăjită, ulei de dovleac şi crutoane.

print

3 Comentarii

    • Dacă porumbul e proaspăt cules , nu neapărat. Dacă e proaspăt, porumbul e mai degrabă plin de zaharuri decât de amidon (la fel ca mazărea). Dacă e vechi, conţinutul de amidon creşte progresiv. Oricum, mute mâncăruri româneşti (începând cu mămăliga) au mai mult amidon decât o porţie de supă de genul ăsta.

Comments are closed.