O supă cremă deosebită de toate cele – supa cremă de mazăre. Poate nu la fel de arătoasă ca altele, însă specială pentru una de post, ca gust şi prezenţă. Secretul ei constă în ingredientele verzi: mazăre, ceapă verde, salată, tarhon. Ele dau sensul profund acestei compoziţii rare.

Încercaţi-o şi gustul vă va cuceri.

Vezi aici și rețeta de Supă cremă de morcovi cu portocale. 

Reţetă: Supă cremă de mazăre – de post

Supă cremă de mazăre

Ingrediente:

  • 1 căpăţână de salată verde
  • 250 grame mazăre congelată
  • 2-3 cepe verzi
  • 1 lingură rasă de tarhon verde sau uscat
  • 1 cartof
  • 1 litru supă de legume (sau 2 cuburi concentrat)
  • 1 lingură ulei (preferabil de măsline)
  • sare

Preparare:

  1. Curăţaţi cartoful şi tăiaţi-l cubuleţe.
  2. Spălaţi frunzele de salată, bucată cu bucată, şi ceapa verde. Tăiaţi ceapa verde şi frunzele de salată.
  3. Puneţi la fiert, în supă, cartoful.
  4. Fierbeţi timp de 20 de minute, acoperit.
  5. Adăugaţi salata, ceapa, mazărea, tarhonul.
  6. Fierbeţi încă 6-7 minute totul.
  7. Luaţi oala de pe foc şi pasaţi într-un blender toată compoziţia până obţineţi o supă cremoasă.
  8. Asezonaţi cu sare dacă e cazul.
  9. Supa cremă de mazăre se serveşte fierbinte, cu crutoane de pâine prăjită.

 

Timp de pregătire: 5 minute

Timp de gătire: 30 minute

Porții: 4

[tip]Dacă supa este prea groasă, o mai puteţi subţia cu supă de legume.[/tip]

[note] Pentru o variantă hipocalorică, puteți renunța la cartof (supa va fi mai subțire).[/note]

print