Un stir-fry cu un gust unic, dat de sosul asiatic de piper negru, picant, intens şi aromat – stir-fry de vită cu sos de piper negru. O adevărată delicatesă pentru iubitorii de picanterii. Originea sosului de piper negru este cu siguranţă chinezească dar popularitatea mâncărurilor gătite cu acest sos a crescut în special datorită comunităţii chinezeşti din Singapore, unde în anii ’50 a apărut crabul în sos de piper negru.
[readalso] Vezi aici și rețeta de: Stir-fry thailandez cu vită și ghimbir.[/readalso]
Reţetă: Stir-fry de vită cu sos de piper negru
Ingrediente:
- 500 grame muşchi de vită
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben
- 1 ceapă mare
- 50 ml sos de piper negru
- 2 linguri sos de soia
- 3 linguri ulei
Preparare:
- Tăiaţi carnea de vită în fâşii subţiri.
- Curăţaţi ardeii şi ceapa.
- Tăiaţi ceapa în bucăţi mari şi desfaceţi-o.
- Tăiaţi ardeii în pătrate sau romburi.
- Încingeţi foarte tare uleiul într-un wok sau tigaie adâncă.
- Adăugaţi şi sotaţi la foc iute fâşiile de carne, aproximativ 1 minute, amestecând rapid.
- Adăugaţi ceapa şi ardeii şi mai sotaţi totul 2 minute.
- Adăugaţi sosul de piper şi cel de soia.
- Amestecaţi iute încă 30 de secunde.
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 15 minute
Porții: 4
Stir-fry-ul de vită cu sos de piper negru se serveşte fierbinte cu garnitură de orez fiert sau paste.