Un desert de sezon, simplu şi uşor, care aduce, pe lângă dulceaţa fermecătoare a căpşunilor proaspete, o vagă nostalgie după copilărie. Vă mai amintiţi?!

Acest desert ingenuu se prepară relativ repede din doar 3 ingrediente: zahăr, albuş de ou şi căpşuni. Dacă în această perioadă căpşunile sunt proaspete, mare atenţie la ouă deoarece vor fi consumate crude. Verificaţi prospeţimea ouălor scufundându-le într-un pahar cu apă rece: dacă oul stă culcat orizontal pe fundul paharului, e prospăt şi poate fi folosit.

Porţii: 4

Timp preparare: 20 de minute

Ingrediente:

  • 500 grame căpşuni proaspăte
  • 200 grame de zahăr
  • 2 albuşuri
  • 1 lingură de zeamă de lămâie

Preparare:

  1. Pasaţi sau zdrobiţi cu o furculiţă fructele împreună cu zahărul.
  2. Bateţi cu ajutorul unui mixer cele două albuşuri împreună cu zeama de lămâie până obţineţi o spumă albă şi tare.
  3. Adăugaţi şi încorporaţi treptat în crema de ou căpşunile şi zahărul. Amestecaţi până când obţineţi o spumă fină de consistenţa unui iaurt.

Spuma de căşuni se poate servi imediat, ornată cu bucăţi de căpşuni şi o frunzuliţă de busuioc, dar şi mai bună este după ce stă puțin la rece.

[warning]Ca orice produs care conţine ouă proaspete, spuma de căpşuni nu este recomandată femeilor însărcinate.[/warning]

print

3 Comentarii

  1. As putea sa aflu cand doriti sa postati pe site retetele de bezele si lapte de pasare? Poate la inceputul lunii martie? Multumesc pentru intelegere

Comments are closed.