Somonul a făcut de fiecare dată o asociere fericită cu lămâia şi caperele, dar parcă sosul pe bază de smântână dulce şi mascarpone îl face şi mai rafinat. Un strop de piper îl va pune cum nu se poate mai bine în valoare. O reţetă de paste cu adevărat deosebită – spaghetti cu somon, capere și lămâie.


Reţetă: Spaghetti cu somon, capere și lămâie

spaghetti cu somon capere si lamaie

Ingrediente:

  • 250 grame spaghetti
  • 120 grame somon afumat
  • 200 ml smântână dulce
  • 1 lingură zdravănă de mascarpone
  • 1 lingură capere
  • 1 lingură rasă coajă de lămâie
  • 1 lingură unt
  • 1 lingură mărar tocat
  • piper proaspăt măcinat
  • 2 linguri parmezan ras

Preparare:

  1. Fierbeţi pastele al dente în apă cu sare. Păstraţi 4 linguri din apa în care au fiert.
  2. Desăraţi caperele şi tocaţi-le.
  3. Răzuiţi coaja de lămâie.
  4. Tăiaţi somonul în pătrate sau fâşii cu latura de aproximativ 3 centimetri.
  5. Încălţizi smântâna dulce împreună cu apa de pe paste, coaja de lămâie şi caperele. Fierbeţi 3-4 minute la foc mic.
  6. Adăgaţi somonul afumat, mărarul şi 1/2 linguriţă rasă piper măcinat.
  7. Amestecaţi sosul cu pastele, cu grijă să nu rupeţi somonul.
  8. Presăraţi cu parmezan ras.
  9. Pastele cu somon, capere şi lămâie se servesc imediat.

 

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 20 minute

Porții: 2

print