Ceva Bun

Spaghetti cu ragú de miel

Asemănător cu ragú alla bolognese dar totuşi diferit, specialitate locală iubită în regiunile din estul Italiei (Abruzzo şi Molise), ragú din carne de miel (ragú d’agnello alla Abruzzese) , servit cu paste lungi (spaghetti, fetuccine, etc), este o mâncare încântătoare. Gustul cărnii de miel este completat de cel al legumelor (ceapă, morcov şi ţelină) pentru un gust desăvârşit.

Porţii: 2

Timp de preparare: 60 de minute

Ingrediente:

pentru servire:

Preparare:

  1. Tocaţi carnea, prin maşină sau din cuţit.
  2. Curăţaţi ceapa, usturoiul, morcovul şi ţelina rădăcină.
  3. Decojiţi roşiile.
  4. Tocaţi legumele, pancetta şi roşiile cubuleţe.
  5. Încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă.
  6. Sotaţi legumele împreună cu pancetta până se înmoaie.
  7. Adăugaţi carnea şi rumeniţi-o uşor.
  8. Adăugaţi făina şi amestecaţi.
  9. Adăugaţi roşiile tocate, vinul şi supa de carne.
  10. Adăugaţi rozmarinul.
  11. Lăsaţi să fiarbă sosul până se leagă bine şi carnea s-a pătruns.
  12. Asezonaţi cu sare şi piper.
  13. Fierbeţi pastele al dente în apă cu sare.

Pastele se servesc cu sosul fierbinte.

[tip]O variantă diferită a acestor paste, cu infuenţe nord africane, înlocuieşte vinul roşu cu cel alb şi rozmarinul cu mentă.[/tip]

print