O reţetă de paste al cărei nume quattro formaggi spune totul despre conţinutul ei: paste în amestec cu patru feluri de brânză. Nu există un mixt foarte bine definit pentru această reţetă astfel încât ea poate varia în funcţie de gusturile fiecăruia. De regulă, regăsim în această combinaţie, câte patru din următoarele brânzeturi: Romano, Pecorino, Parmezan, Gouda, Gorgonzola, Emmentaler, Cheddar, Ricotta,  urda, Gruyere, Mozzarella, sau Provolone. Recomandabil este ca în compoziţie să se regăsească minim o brânză cu mucegai  albastru (italienii folosesc, evident, Gorgonzola), o brânză tare, de oaie, şi una moale cum este mozzarella.

Reţetă: Spaghetti cu 4 feluri de brânză

http://www.dreamstime.com/-image28875029

Ingrediente:

  • 1 cutie de spaghetti, penne sau fusilli de 500 grame
  • 120 grame Mozzarella
  • 100 grame Gorgonzola
  • 80 grame caşcaval Rucăr (chestie de gust)
  • 80 grame parmezan
  • 150 grame smântână dulce (sau fermentată)
  • 50 grame unt
  • piper proaspăt măcinat pentru servire

Preparare:

  1. Se fierb pastele în multă apă cu sare, conform reţetei de pe pachet, de preferinţă al dente.
  2. Se strecoară pastele.
  3. Cât timp fierb pastele, în paralel, topiţi untul într-o tigaie împreună cu smântâna şi înglobaţi în această cremă brânzeturile.
  4. Aveţi grijă la smântână, una fermentată dar slabă – sub 18% grăsime – se poate tăia cu uşurinţă la foc.
  5. Amestecaţi pastele cu sosul de brânză, atâta timp cât sunt încă fierbinţi şi serviţi-le imediat cu parmezan şi piper proaspăt măcinat deasupra.

Timp de pregătire: 5 minute

Timp de gătire: 15 minute

Porții: 4

[tip]Gustul puternic de Gorgonzola şi densitatea prea mare a sosului se poate dilua cu puţin lapte. Atenţie la cantitatea de sare, brânzeturile sunt de regulă suficient de sărate.[/tip]

 



print

3 Comentarii

  1. am incercat reteta dar cu emmentaler in loc de rucar. foarte buna! si excelent glosar de termeni!!! foarte complet si foarte multe branzeturi

Comments are closed.