Deşi pastele sunt cele mai iubite pe pământ italian, grecii nu se lasă mai prejos când e vorba de a le combina cu aromele dragi lor. Nu degeaba insulele greceşti au aparţinut o bună bucată de vreme veneţienilor. Iată o reţetă de spaghetti italiene cu ingrediente greceşti: feta, dovlecel, usturoi şi verdeaţă. Şi, bineînţeles, ulei de măsline.
Reţetă: Spaghetti cu feta, dovlecel şi usturoi
Ingrediente:
- 200 grame spaghetti (nefierte)
- 150 grame de feta (sau telemea desărată)
- 1 dovlecel mediu
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei iute, mic (opţional)
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 linguri de verdeaţă (preferabil mărar şi/sau pătrunjel)
- piper proaspăt măcinat
Preparare:
- Fierbeţi pastele (al dente) conform instrucţiunilor de pe pachet (păstraţi patru linguri din apa în care au fiert).
- Curăţaţi şi tăiaţi dovlecelul cubuleţe (cât unghia degetului mare).
- Curăţaţi şi tocaţi usturoiul.
- Scoateţi seminţele ardeiului iute şi tocaţi-l.
- Tocaţi verdeaţa.
- Încingeţi uleiul într-o tigaie şi sotaţi dovlecelul la foc iute timp de 5 minute.
- Când dovlecelul e rumenit adăugaţi ardeiul iute şi usturoiul.
- Mai sotaţi încă 1-2 minute.
- Adăugaţi pastele şi cele patru linguri de apă (în care au fiert pastele).
- Amestecaţi până când lichidul scade şi prinde a se lega într-un sos.
- Adăugaţi feta sfărâmată şi verdeaţa.
- Amestecaţi şi serviţi cu piper proaspăt măcinat.
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 10 minute
Porţii: 2
mmmm, te lingi pe degete, asa buna a iesit
Merge si cu zucchini?
Da. Merge foarte bine
Comments are closed.