Deşi pastele sunt cele mai iubite pe pământ italian, grecii nu se lasă mai prejos când e vorba de a le combina cu aromele dragi lor. Nu degeaba insulele greceşti au aparţinut o bună bucată de vreme veneţienilor. Iată o reţetă de spaghetti italiene cu ingrediente greceşti: feta, dovlecel, usturoi şi verdeaţă. Şi, bineînţeles, ulei de măsline.

 

Reţetă: Spaghetti cu feta, dovlecel şi usturoi

spaghetti_cu_feta_watermark

Ingrediente:

  • 200 grame spaghetti (nefierte)
  • 150 grame de feta (sau telemea desărată)
  • 1 dovlecel mediu
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute, mic (opţional)
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri de verdeaţă (preferabil mărar şi/sau pătrunjel)
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Fierbeţi pastele (al dente) conform instrucţiunilor de pe pachet (păstraţi patru linguri din apa în care au fiert).
  2. Curăţaţi şi tăiaţi dovlecelul cubuleţe (cât unghia degetului mare).
  3. Curăţaţi şi tocaţi usturoiul.
  4. Scoateţi seminţele ardeiului iute şi tocaţi-l.
  5. Tocaţi verdeaţa.
  6. Încingeţi uleiul într-o tigaie şi sotaţi dovlecelul la foc iute timp de 5 minute.
  7. Când dovlecelul e rumenit adăugaţi ardeiul iute şi usturoiul.
  8. Mai sotaţi încă 1-2 minute.
  9. Adăugaţi pastele şi cele patru linguri de apă (în care au fiert pastele).
  10. Amestecaţi până când lichidul scade şi prinde a se lega într-un sos.
  11. Adăugaţi feta sfărâmată şi verdeaţa.
  12. Amestecaţi şi serviţi cu piper proaspăt măcinat.

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 10 minute

Porţii: 2

print

3 Comentarii

Comments are closed.