Un fusion pe cât de simplu, pe atât de spectaculos şi de gustos. Un file de somon trecut prin sos dulce de chili (de origine thailandeză) şi gătit simplu, la aburi, servit cu tagliatelle cu pesto. O specialitate iThailiană.

Porţii: 2

Timp de preparare: 20 de minute

Ingrediente:

  • 2 fileuri de somon (a câte 120-140 grame bucata)
  • 3-4 linguri sos thailandez dulce iute (sweet chili)
  • 200 grame tagliatelle proaspete
  • 3 linguri de pesto
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 linguri de parmezan
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Asezonaţi fileurile de peşte cu sare şi piper.
  2. Treceţi fileurile de somon prin sos.
  3. Fierbeţi la aburi peştele timp de 15 minute.
  4. Fierbeţi tagliatellele aproximativ 3-4 minute în apă cu sare. (verificaţi eticheta dacă sunt cumpărate).
  5. Amestecaţi tagliatellele cu pesto şi uleiul de măsline.
  6. Presăraţi pastele cu parmezan.

Somonul dulce-picant se serveşte cu tagliatelle cu pesto.

[tip]Dacă vă doriţi un peşte mai iute, adăugaţi suplimentar 1/2 linguriţă fulgi de ardie iute în sos.[/tip]

print