O gustare extravagantă, de origine scandinavă, în care ingredientele nordului (somonul şi icrele negre) se întâlnesc cu mai exoticele avocado şi limetă. Excelente aperitive lângă un pahar de şampanie sau vodcă de la gheaţă.

Porţii: 10

Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente:

  • 150 grame somon afumat
  • 4 avocado (bine copt)
  • 10 linguriţe icre negre (caviar)
  • 4 linguri de maioneza
  • 1 linguriţă muştar dulce
  • 2 cepe verzi
  • 2 limete
  • 2 linguri mărar
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o în rondele fine.
  2. Extrageţi sucul din limete.
  3. Tocaţi somonul cubuleţe.
  4. Decojiţi şi zdrobiţi cu furculiţa pulpa de avocado.
  5. Tocaţi fin mărarul.
  6. Amestecaţi somonul cu avocado, ceapa verde, maioneza, muştar, mărar, zeamă de limetă, sare şi piper după gust.
  7. Introduceţi la rece pentru 30 de minute înainte de servire.
  8. Serviţi pe felii de pâine prăjită, cu un top de icre negre, decorat cu felii de lămâie sau limetă.
print