Un risotto special datorită gustului unic dat de hribi. Carnea de pui dă consistenţă acestui fel de mâncare rapid şi gustos.

Porţii: 4

Timp de preparare: 45 de minute


Ingrediente:

  • 400 grame pui fără os şi piele
  • 300 grame hribi
  • 350 de grame de orez cu bob rotund (preferabil arborio sau carnaroli)
  • 1 pahar de vin alb sec
  • 1 ceapă
  • 2 linguri zdravene de unt
  • 1 litru supă de pui
  • 3 linguri de parmezan ras
  • 1/2 linguriţă rasă nucsoara macinată
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Curăţaţi şi tocaţi ceapa.
  2. Tăiaţi carnea de pui în bucăţi potrivite.
  3. Tăiaţi ciupercile cubuleţe.
  4. Topiţi untul într-o tigaie adâncă.
  5. Adăugaţi şi rumeniţi ceapa.
  6. Adăugaţi puiul şi ciupercile.
  7. După ce ceapa a devenit translucidă, adăugaţi orezul şi amestecaţi până devine sticlos.
  8. Stingeţi cu vinul alb.
  9. Încorporaţi treptat supa de pui călduţă.
  10. Fierbeţi orezul la foc mediu pe mic până când toată supa este absorbită.
  11. Adăugaţi nucşoara măcinată.
  12. Încorporaţi parmezanul ras.
  13. Asezonaţi cu sare şi piper şi luaţi vasul de pe foc.
  14. Adăugaţi pătrunjelul tocat.

Risotto cu pui şi hribi se serveşte fierbinte.

print

1 comentariu

  1. Eu nu am iubit in mod special orezul, dar dupå ce am fåcut reteta asta … pot spune cå e f. bun. Am avut teamå så fac reteta crezand cå e ca si pilaful nostru romanesc, unde boabele de orez sunt moi, terciuite… Dar mancarea asta e perfectå ! Multumesc pentru inspiratie.

Comments are closed.