Un risotto de vară, în care vă puteţi bucura de dulceaţa roşiilor şi de aroma busuiocului. Carnea de pui completează această masă echilibrată şi gustoasă, care se prepară repede pentru a vă da satisfacţii imediate.

Porţii: 4-5

Timp de preparare: 40 de minute

Ingrediente:

  • 500 grame carne de pui fără os şi piele (preferabil pulpă)
  • 350 grame orez cu bob rotund (Arborio, Carnaroli, Vialone Nano, etc.)
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 litru supă de pui
  • 1 ceapă medie
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 cană de roşii tocate (sau o cutie de 400 grame)
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 lingură rasă de zahăr
  • 2 linguri busuioc proaspăt, tocat
  • 4 linguri parmezan ras
  • piper

Preparare:

  1. Decojiţi roşiile şi tocaţi-le.
  2. Curăţaţi şi tocaţi ceapa şi usturoiul.
  3. Tăiaţi carnea de pui în îmbucături potrivite.
  4. Încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă sau alt vas.
  5. Adăugaţi şi sotaţi carnea. Lăsaţi până scade sucul pe care îl lasă şi carnea prinde a se rumeni din nou.
    [warning]Carnea nu trebuie să se prăjească ci doar să se rumenească uşor.[/warning]
  6. Adăugaţi ceapa şi usturoiul şi mai sotaţi 30 de secunde.
  7. Adăugaţi orezul şi amestecaţi bine alte 30 de secunde.
  8. Stingeţi cu două căni de supă.
  9. Încorporaţi treptat supa, amestecând din când în când.
  10. După ce supa este aproape total absorbită, adăugaţi roşiile, zahărul şi pasta de tomate.
  11. Fierbeţi, amestecând constant, încâ 3-5 minute, până când orezul se leagă.
  12. Adăugaţi şi încorporaţi parmezanul.
  13. Opriţi focul şi adăugaţi busuiocul tocat.
  14. Asezonaţi cu piper şi sare (dacă mai e cazul).

Risotto cu pui, roşii şi busuioc se serveşte fierbinte sau la temperatura camerei.

print