O rețetă de excepție atunci când vreţi să vă bucuraţi de creveţi într-o combinaţie foarte gustoasă şi rapid de gătit – risotto cu creveți. Ideală pentru un prânz sau cină dar şi pentur momente mai speciale. Dacă nu aveţi la îndemână un orez carnaroli sau arborio, încercaţi un orez cu bobul cât mai mare şi mai rotund, care să absoarbă cât mai mult din gustul ingredientelor.

[readalso] Vezi aici și rețeta de Risotto cu pui şi ardei copt. [/readalso]

Reţetă: Risotto cu creveţi

risotto_creveti

Ingrediente:

  • 400 grame cozi de creveţi (prospete sau decongelate)
  • 2 cești de orez (arborio, carnaroli)
  • 4-5 cești de supă de legume sau pui*
    [tip] Se poate înlocui cu supă de creveți care se prepară din coji și capetele ce rămân după decorticarea creveților. [/tip]
  • 150 ml vin alb sec
  • 200 ml smântână dulce
  • 2 linguri de parmezan ras
  • 2 linguri ulei de măsline sau unt gras
  • 1 ceapă mică
  • 3 căţei de usturoi
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Curățați ceapa și tocați-o cubulețe fine.
  2. Curăţaţi şi tocaţi usturoiul.
  3. Scurgeţi bine cozile de creveţi.
  4. Sotați ceapa într-o tigaie adâncă în uleiul de măsline.
  5. Adăugați orezul şi sotaţi-l până devine translucid.
  6. Adăugați vinul.
  7. Adăugați treptat supa fierbinte pentru a fierbe orezul. Amestecaţi constant în timp ce adăugaţi supa.
  8. După ce orezul a absorbit toată supa şi este aproape fiert, adăugaţi cozile de creveţi şi usturoiul.
  9. Adăugați smântâna dulce şi amestecaţi bine. Acum orezul ar trebui să fie fiert (al dente) şi să aibă o consistenţă cremoasă.
  10. Adăugați parmezanul și opriți focul.
  11. Asezonați cu sare (dacă mai e cazul, nu ar trebui să fie) și piper proaspăt măcinat.

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de preparare: 20 minute

Porții: 2

print

2 Comentarii

    • Mary, creveţii trebuie să fie decongelaţi înainte de folosire. Nu se prăjesc înainte pentru că s-ar găti prea mult şi devin cauciucaţi.

Comments are closed.