O reţetă simplă, lipsită de orice urmă de dramatism, un doi în unu clasic al bucătăriei, carnea şi garnitura la cuptor. Principalul secret al acestei reţete e să lăsaţi lucrurile aşa cum sunt: simple.

Porţii: 8

Timp de preparare: 80-90 de minute

Ingrediente:

  • 8 pulpe de pui cu os şi piele
  • 8 cartofi mari
  • 2-3 cartofi dulci
  • 4 căţei de usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură de cimbru uscat
  • 500 ml supă de legume sau pui
  • sare
  • piper
  • 4 linguri pătrunjel tocat

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 180 de grade Celsisus (foc mediu).
  2. Curăţaţi cartofii şi cartofii dulci.
  3. Curăţaţi usturoiul.
  4. Tăiaţi cartofii şi cartofii dulci în bucăţi mari (vezi foto).
  5. Frecaţi pulpele de pui cu sare, piper şi cimbru.
  6. Puneţi pulpele într-o tavă mare.
  7. Adăugaţi cartofii şi cartofii dulci, unşi cu uleiul de măsline şi presăraţi cu sare şi piper.
  8. Adăugaţi usturoiul şi supa în tavă. Acoperiţi tava cu o folie de aluminiu.
  9. Introduceţi tava la cuptor pentru 25 de minute.
  10. Scoateţi folia, reduceţi focul şi lăsaţi tava în cuptor pentru alte 20-25 de minute până când carnea este pătrunsă şi legumele rumenite.

Pulpele de pui se servesc cu legumele din tavă şi, eventual, cu un sos de ciuperci cu smântână, alături de salată de varză.

print