Cine a avut norocul să-şi petreacă măcăr o vacanţă pe plajele thailandeze a avut ocazia să guste o pulpă de pui marinată  cu mirodenii locale (pe bază de curry roşu) şi friptă pe jar de cărbune. Dulce-picantă, insinuant aromată, carnea de pui friptă astfel se topeşte în gură. Localnicii folosesc pentru frigerea ei un băţ de lemn despicat în două pe lungime, în care prind carnea. Ulterior o servesc cu tot cu acest suport ingenios, care face mâncatul pe plajă sau pe stradă mult mai uşor.

[note]Prezenta reţetă se poate găti pe grătar sau în cuptor (30-40 de minute la 190 de grade).[/note]

Porţii: 2

Timp de preparare: 1 oră (plus 2 ore la marinat)

Ingrediente:

  • 2 pulpe sau 6 ciocănele de pui
  • 2 linguri pastă de curry roşu
  • 4 linguri oţet
  • 2 linguri  de zahăr
  • 3 linguri sos de soia
  • 3 linguri sos de peşte
  • 1 lingură usturoi tocat
  • 1 lingură lemon grass tocat
  • 2 ardei iuţi (roşii) tocaţi
  • piper

Preparare:

  1. Carnea se pui se crestează în 1-2 locuri pe fiecare parte.
  2. Pasta de curry roşu se amestecă bine cu sosul de soia, sosul de peşte, oţetul, zahărul, lemon grass, ardei iute, usturoi şi piper.
  3. Turnaţi marinata formată peste carnea de pui.
  4. Amestecaţi bine şi introduceţi la rece pentru 2 ore.
  5. Frigeţi carnea pe grătar sau la cuptor până se pătrunde.

Carnea se serveşte cu garnitură de paste, orez şi/sau salate picante cum e cea de papaya.

print