Dulceaţa puiului o întâlneşte pe cea a păstăilor de fasole şi a ardeiului copt  în acest amestec cremos, plin de culoare şi textură. Pui cu păstăi și ardei copt – o mâncare de zi cu zi, într-o formă de zile mari!

Vezi aici și rețeta video de Ciulama de pui cu ardei copt. 

Reţetă: Pui cu păstăi şi ardei copt în sos de smântână

Fasole-verde-cu-pui

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui
  • 3 ardei copţi (proaspeţi sau din conservă)
  • 500 grame păstăi
  • 1 litru supă de pui sau legume
  • 300 ml smântână grasă
  • 1 ceapă mare
  • 3 căţei de usturoi
  • 1-2 linguri de făină
  • 2 foi de dafin
  • verdeaţă (mărar şi pătrunjel)
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri de oţet
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o.
  2. Curăţaţi şi tocaţi usturoiul.
  3. Tăiaţi ardeii pătrăţele.
  4. Curăţaţi şi tăiaţi fasolea.
  5. Grijiţi bine pulpele de pui (tăiaţi excesul de piele, smulgeţi resturile de pene, puful, etc.).
  6. Încingeţi uleiul într-o cratiţă adâncă (preferabil de fontă – ceaun).
  7. Adăugaţi şi sotaţi ceapa.
  8. Adăugaţi pulpele de pui şi rumeniţi-le pe ambele părţi.
  9. Stingeţi cu supa.
  10. Când dă în clocot, adăugaţi păstăile şi foile de dafin.
  11. Fierbeţi 40 de minute la foc mediu.
  12. Adăugaţi usturoiul, ardeiul copt, oţetul.
  13. Amestecaţi smântâna cu făina.
  14. Încorporaţi treptat supă de pe pui până realizaţi un liezon bine legat. Atenţie la cocoloaşe!
  15. Turnaţi încet liezonul peste pui.
  16. Asezonaţi cu sare, piper şi oţet după gust până onţineţi un amestec dulce-acrişor-aromat.
  17. Adăugaţi verdeaţa tocată şi opriţi focul.

 

Timp de preparare: 15 minute

Timp de gătire: 45 minute

Porţii: 4

print

3 Comentarii

  1. E perfect cu un comentariu: in loc de Liezon (Liason banuiesc ca vrei sa spui si care deja inseamna LEGATURA) utilizeaza mai degraba romanescul sos si inca ceva….in loc de SOTATI( Sauter- a sari in franceza) ceapa e mai bine sa spui : A undui ceapa
    in rest reteta e perfecta fara strambaturile neologistice

Comments are closed.