Dulceaţa puiului o întâlneşte pe cea a păstăilor de fasole şi a ardeiului copt în acest amestec cremos, plin de culoare şi textură. Pui cu păstăi și ardei copt – o mâncare de zi cu zi, într-o formă de zile mari!
Vezi aici și rețeta video de Ciulama de pui cu ardei copt.
Reţetă: Pui cu păstăi şi ardei copt în sos de smântână
Ingrediente:
- 4 pulpe de pui
- 3 ardei copţi (proaspeţi sau din conservă)
- 500 grame păstăi
- 1 litru supă de pui sau legume
- 300 ml smântână grasă
- 1 ceapă mare
- 3 căţei de usturoi
- 1-2 linguri de făină
- 2 foi de dafin
- verdeaţă (mărar şi pătrunjel)
- 3 linguri de ulei
- 2 linguri de oţet
- sare
- piper
Preparare:
- Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o.
- Curăţaţi şi tocaţi usturoiul.
- Tăiaţi ardeii pătrăţele.
- Curăţaţi şi tăiaţi fasolea.
- Grijiţi bine pulpele de pui (tăiaţi excesul de piele, smulgeţi resturile de pene, puful, etc.).
- Încingeţi uleiul într-o cratiţă adâncă (preferabil de fontă – ceaun).
- Adăugaţi şi sotaţi ceapa.
- Adăugaţi pulpele de pui şi rumeniţi-le pe ambele părţi.
- Stingeţi cu supa.
- Când dă în clocot, adăugaţi păstăile şi foile de dafin.
- Fierbeţi 40 de minute la foc mediu.
- Adăugaţi usturoiul, ardeiul copt, oţetul.
- Amestecaţi smântâna cu făina.
- Încorporaţi treptat supă de pe pui până realizaţi un liezon bine legat. Atenţie la cocoloaşe!
- Turnaţi încet liezonul peste pui.
- Asezonaţi cu sare, piper şi oţet după gust până onţineţi un amestec dulce-acrişor-aromat.
- Adăugaţi verdeaţa tocată şi opriţi focul.
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gătire: 45 minute
Porţii: 4
E perfect cu un comentariu: in loc de Liezon (Liason banuiesc ca vrei sa spui si care deja inseamna LEGATURA) utilizeaza mai degraba romanescul sos si inca ceva….in loc de SOTATI( Sauter- a sari in franceza) ceapa e mai bine sa spui : A undui ceapa
in rest reteta e perfecta fara strambaturile neologistice
A undui? Cu câţi de “I”?
Un dui… doi dui…
Comments are closed.